Pietro Palmaroli (1778-1828)

Un dels més famosos restauradors italians del segle XIX. Va dirigir la restauració de la capella d’Orsini a Roma i La Deposizione dalla Croce de Daniele de Volterra.
Va ser l'inventor de la tècnica de la "rimozione a stacco" o tècnica d'eliminació d'un fresc de la paret sense malmetre ni el fresc ni la paret.


501-1

Pietro Palmaroli


501-2

La Deposizione dalla Croce de Daniele de Volterra.

 

Gaetano Palmaroli (1801-1853)

Pintor nascut a Fermo [1], va morir a Madrid. Es va dedicar a la pintura històrica. Va destacar com artista litògraf. Quan va traslladar la seva residència a Madrid l’any 1829, va treballar sota la direcció de José de Madrazo per a la Col·lecció litogràfica del Museo del Prado en el Real Establecimiento Litográfico que va fundar el rei Ferran VII.

 

Vicente Palmaroli González (1834-1896)

Nascut a Zarzalejo l’any 1834. Fill de Gaetano Palmaroli, va estudiar amb el seu pare i amb José de Madrazo; va cultivar la pintura històrica, de gènere i el retrat. Va estudiar a la Escuela de San Fernando. Se’n va anar a Roma el 1857 per completar la seva formació, on hi va viure fins l’any 1866. Uns anys després va participar a l’Exposició Universal de París. L’any 1893 va ser elegit director del Museo del Prado, càrrec que va exercir fins a la seva mort el 1896.

Entre les seves obres més importants s’hi troben: El 3 de mayo de 1808 feta per a l’Ajuntament de Madrid i el Retrato de Conchita Marimón que es conserva en el Museo de Arte Contemporáneo de l’esmentada ciutat. L’obra Días de verano està dipositada a la seu de la Fundación Colección Thyssen-Bornesmiza de Madrid. Una altra obra destacada és Escena en la playa en el Museo del Arte Español del Siglo XIX de Madrid.

 

El cognom Palmaroli

Antiga família noble oriünda de Fermo, ciutat de 37.000 habitants de la província d'Ascoli Piceno.

 

501-4