Palmerola, aeroport internacional i base militar.

(traducció de la informació facilitada per l'Excm. Sr. Carlos Miranda, Alcalde Municipal de Comayagua)
Palmerola és la ubicació geogràfica on es troba la Base Aèria "José Enrique Soto Cano" i la Fuerza de Tarea Conjunto Bravo, aquesta segona és la base militar nord-americana a Hondures.

Està localitzada a Comayagua, antiga capital d'Hondures entre les ciutats de San Pedro Sula i Tegucigalpa; a 7,5 km de la ciutat Colonial de Comayagua.

Palmerola té una de les millors pistes d'aterratge de l'Amèrica Central i ha estat nominada pel Govern d'Hondures com un nou aeroport comercial alternatiu a l'aeroport internacional Toncontín, l'aeroport principal de Tegucigalpa.


308-2

Aeroport de Palmerola

Degut a la longitud de la seva pista d'aterratge, Palmerola està capacitada per rebre aeronaus de grans dimensions. El 1998, quan Hondures va ser brutalment atacada per l'Huracà Mitch, avions de tot el món van arribar a Palmerola amb aliments, medicines, aigua, i personal d'ajuda al país, igual que va succeir a Toncontín amb aeronaus del tipus Hèrcules.

Dins de la Base Aèria Coronel "Soto Cano" es troba una missió de militars nord-americans (Fuerza de Tarea Conjunto Bravo), com una base militar d'aquest país, operada en forma combinada amb els hondurenys on opera la Força Aèria hondurenya i l'Acadèmia Militar d'Aviació d'Hondures.

La Base Aèria Coronel "Soto Cano" està ubicada a una distància relativament curta de l'aeroport internacional de Toncontín i queda la possibilitat d'operar vols d'enllaç per unir ambdós aeroports o per servir com alternatiu en cas d'emergència.

El govern d'Hondures està treballant acceleradament per convertir Palmerola en un aeroport internacional de gran envergadura per a vols comercials continentals, transatlàntics i transpacífics.

Igualment, Hondures amb l'ajuda d'Estats Units està construint una moderna autopista de quatre carrils que unirà la Capital Tegucigalpa amb Comayagua, i que quedarà integrada al Canal Seco que unirà un port salvadorenc amb Puerto Cortes al mar Carib.


308-1

Fuerza de Tarea Conjunto Bravo, base militar nord-americana a Hondures