El Palau Palmerola o dels Despujol està situat al carrer de la Portaferrisa 7-9. És també conegut com casa dels comtes de Fonollar. Segons consta a l’arxiu de la Direcció de Patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona aquesta construcció senyorial conserva restes d’un palau de principis del segle XVIII i va ser refeta segons un projecte d’en Elies Rogent del 1857.

Alexandre Cirici esmenta l’edifici en el seu llibre Barcelona pam a pam i ens diu La casa senyorial de l’any 1600, corresponent al número 7, davant mateix del carrer Petritxol, té el pati ben conservat i l’escala coberta amb voltes rampants sobre columnes toscanes..

A la premsa

El 20 de maig de 2001 El País Semanal va publicar un reportatge del Palau amb moltes fotos de la restauració de l’interior d’una de les vivendes. La totalitat del reportatge el podem consultar en aquest enllaç on també hi trobem la referència al Palau en el llibre de l'Alexandre Cirici Barcelona, pam a pam i el registre de l'edifici a la Direcció de Patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona.

També va aparèixer en el suplement Vivir Barcelona de La Vanguardia del 4 d'octubre del 2004 un reportatge d'en Lluís Permanyer sobre el Palau que trobareu en aquest altre enllaç.