Situació

A 20 milles de la costa italiana, a la Mar Tirrena formant part del Laci, hi trobem un arxipèlag de cinc illes anomenat Les Pontines. Una d’elles es diu Palmarola i està considerada una de les illes més maques de la Mediterrània. Gairebé deshabitada, està formada per una cresta estreta que arriba als 249 m en la seva part meridional.

Aquest illot de 4 km de llarg per un d’ample fou utilitzat per les tropes americanes per maniobres militars. A Internet hi podem trobar centenars de pàgines que parlen d’aquesta illa. En ella hi van morir exiliat el papa Silveri i Santa Anastàsia, màrtir.

 

l'origen del nom

(informació facilitada pel Servei d'Informació de l'Illa)
L'isola di Palmarola si trova difronte le coste del Lazio a sud di Roma. Gli antichi romani, le diedero il nome di Palmaria, poi in seguito è stata chiamata anche Palmaiola, fino all'attuale nome di Palmarola. L'isola deve il suo nome al fatto che è ricoperta di palme nane, i cui semi sono stati portati dagli uccelli migratori. Un tempo l'isola era coperta completamente di palme nane, oggi ne restano pochi esemplari nel versante nord e sui Faraglioni di Mezzogiorno.
Palmarola è stata definita dagli studiosi come una delle isole più belle del mondo, se capita in Italia venga a visitarla.

[Traducció]
L’illa de Palmarola es troba enfront de la costa del Laci al sud de Roma. Els antics romans li van donar el nom de Palmaria. Més endavant s’anomenà també Palmaiola fins l’actual nom de Palmarola. L’illa deu el seu nom al fet que està recoberta de palmeres nanes, les llavors de les quals van ser portades pels ocells migradors. Durant un temps l’illa era totalment recoberta de palmeres nanes. Avui només hi resten pocs exemplars en el vessant nord i en el Faraglioni di Mezzogiorno.
Palmarola ha estat definida pels estudiosos com una de les illes més belles del món. Si passa per Itàlia vingui a visitar-la.


206 3

La Baia Del Francese dal Monte Tramontana.

Casa Palmarola a Ponza

De vacances podem anar a Casa Palmarola a l’illa de Ponza que forma part de les Illes Pontines, en el mateix arxipèlag que l’illa Palmarola.

Curiositats

Illot Palmaiola
A prop de l'illa d'Elba a Itàlia hi ha un illot anomenat Palmaiola.