Palmarola

De Palmarola no hem trobat cap llibre que expliqui l’origen del cognom i encara menys l’escut o escuts, probablement, perquè es dóna per fet que deriva de Palmerola. El que resultava xocant és que la pàgina web d'Araldis oferia dues versions de l’escut, la italiana i l’alabesa, –abans també tenien la versió catalana– quan la seva implantació en aquests indrets no hi ha constància que hagi estat rellevant. Darrerament hi ha problemes amb aquest enllaç que, tot i ser de pagament, et permetia veure els escuts que mostrem a continuació. De totes formes s'ha d'anar amb peus de plom amb els llocs d'Internet que t'ofereixen aquests serveis ja que són capaços de proporcionar-te l'escut d'un cognom inventat.

104-1

 

Palmerola

De Berga, Tàrrega i Tarragona hi trobem diversos escuts del cognom Palmerola en llibres que parlen del cognom. Una mostra d’ells són els que oferim a continuació obtinguts de El Solar Catalán, Valenciano y Balear de García Carraffa. A Internet també se’n podia obtenir un a la pàgina d'Araldis que el generalitzava com a escut dels Palmerola de Catalunya.

A l'adreça de El Libro de Armoria apareixen les referències d'uns quants escuts i fins i tot hi ha la imatge del que segons J. R. Vila és l'escut de Palmerola. Seria bo intentar obtenir tots els que hi apareixen detallats.


104-2

 

Palomera

Aquests són els escuts Palomera que atribueixen l’origen a Aragó i Castella, respectivament. L’escut està dividit en dues meitats. A l’esquerra un arbre de sinople i a cada costat de les arrels un colom d’atzur i argent i sobre l’arbre una estrella de gules. A la dreta una torre d’argent i dalt dels merlets un colom d’argent amb les ales esteses a punt de fer un vol.

 

104-3